NEO håndterer millioner af sko for Scan Global Logistics A/S

Case-Study-ScanGlobal-Logistics

Case Study ScanGlobal Logistics pdf

 

Rådgivere & leverandører

QBS ApS

Produkter

Psion håndterminaler model: Neo med MCC

Scan Global Logistics A/S er et verdensomspændende speditions- og logistikfirma med medarbejdere og partnere over hele verden. Firmaet blev grundlagt for over 30 år siden og beskæftiger idag ca. 800 medarbejdere og har hovedkontor i Kastrup.

”Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med QBS, der hele vejen har holdt, hvad de har lovet, ovenikøbet til trods for at der var stor efterspørgsel på NEO på det tidspunkt, da vi bestilte,” siger han.

Citat: Erik Struve Christensen, Business Application Manager

Da Scan Global Logistics A/S for nylig fik til opgave at håndtere to mio. par sko årligt for det norske firma Viking Fodtøj fra Scan Global Logistics nye logistiklager i Herning, fik de også brug for ny hardware, der kunne klare håndteringen på en nem og effektiv måde.

Scan Global Logistics A/S valgte at samarbejde med QBS, der er en af Danmarks førende leverandører af avancerede logistik- og stregkodeløsninger til industrien.

”Vi valgte QBS, fordi en af vore logistikchefer havde kendskab til QBS fra tidligere og derfor foreslog, at vi tog et møde med dem. Vi var på det tidspunkt i færd med at afsøge markedet og var derfor interesserede i at teste forskellige PDA’ere,” siger Erik Struve Christensen, der er business application manager hos Scan Global Logistics A/S og ansvarlig for implementeringen af de nye PDA’ere.

QBS foreslog Scan Global Logistics A/S at teste den lille og lette NEO fra Psion Teklogix, og efter at lagerfolkene på Scan Global Logistics lagre i Tåstrup og Århus havde testet de forskellige løsninger, faldt valget på NEO.

Lille og robust PDA

NEO er en lille smart PDA, der kun vejer 275 g og kan ligge i en lomme. Den har en klar farveskærm og en let betjent touchfunktion, og er med sit stilfulde design især velegnet til detailhandel og forsyningsvirksomhed. Den er samtidig yderst robust og kan modstå fald fra 1,2 meters højde på hårdt betongulv og er beskyttet mod indtrængning af vand og støv, og egner sig dermed også til varelagerhåndtering.

”Det siger sig selv, at det er en fordel med en PDA, der ikke er for tung, når vore medarbejdere skal gå med den i hånden hele dagen. NEO er perfekt til formålet, fordi den ikke vejer ret meget, og selv om skærmen dermed i sagens natur heller ikke er særlig stor, er opløsningen rigtig god,” siger Erik Struve Christensen.

Han tilføjer, at det samtidig er godt, at medarbejderne ikke skal vride i håndleddet, når de bruger NEO.

”Ergonomisk føles den behagelig at arbejde med, og den er derfor nem at håndtere for brugeren, hvilket naturligvis er vigtigt,” siger Erik Struve Christensen.

MCC forenkler supporten

Sammen med NEO investerede Scan Global Logistics A/S i et Mobile Control Center (MCC), der gør det muligt for IT-folkene på hovedkontoret i Kastrup at følge med i, hvad der sker på de enkelte PDA’ere på lageret i Herning.

”MCC er en stor fordel, fordi vi let kan overtage den enkelte PDA, hvis der er behov for det – fx hvis brugeren bliver låst fast i en eller anden funktion og ikke kan komme videre – og løse problemet herfra. Indtil videre har vi dog ikke brugt den funktion ret meget; ganske enkelt fordi der ikke har været behov for det,” forklarer Erik Struve Christensen og tilføjer, at det er en god mulighed at have, fordi hjælpen via MCC kan blive visuel.

”Det er en fordel, eftersom IT-folk og lagermedarbejdere ikke altid taler samme sprog,” siger han.

Også medarbejderne er tilfredse, fornemmer han. De har i hvert fald ikke beklaget sig, og det er tegn på, at PDA’erne virker, som de skal.

”Kravet var, at PDA’erne ikke måtte være for store, og at de skulle være lette at håndtere. Desuden har medarbejderne også lagt vægt på, at PDA’erne har en god batterikapacitet, så de ikke behøver at blive ladet op i løbet af dagen,” siger Erik Struve Christensen.

Fantastisk samarbejde med QBS

Samarbejdet med QBS bedømmer han til topkarakter.

”Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med QBS, der hele vejen har holdt, hvad de har lovet, oven i købet til trods for at der var stor efterspørgsel på NEO på det tidspunkt, da vi bestilte,” siger han.

Han roser desuden QBS for at være åbne og fleksible i testperioden, og da Scan Global Logistics A/S samtidig har fået et produkt, som de er glade for og stoler på, vil han bestemt ikke udelukke, at firmaet vil investere i flere NEO eller lignende produkter fra QBS og Psion Teklogix, når de skal skifte PDA’ere på andre af deres logistiklagre.

”QBS fulgte op på vore aftaler og har ydet os en god service. Vi har fået noget, der virker, og noget hardware vi tør stole på, hvilket er afgørende. Vi bruger jo netop PDA’er for at minimere antallet af fejl, og derfor skal de naturligvis fungere tilfredsstillende. Det gør NEO,” siger han.