fiberline fabrik

Case Study Fiberline pdf

Rådgivere & leverandører

QBS ApS

Produkter

Psion Neo Håndterminaler
Psion 7535 håndterminaler
Psion Truckterminaler
Scanner
MCC (Mobile Control Center),
I-Serv.

Leveret af QBS ApS

ERP

XAL

Fiberline Composites A/S er førende producent i både ind- og udland på markedet for fiberarmerede plastprofiler til industrien. Kunderne er en meget bred kreds af industrier, fra vindenergi og offshore-industrien til byggesektoren og medicoindustrien. Fiberlines styrke er, at virksomheden går i dialog med kunden og skræddersyr den løsning, der passer til netop deres behov, hvilket er årsag til, at virksomheden er to skridt foran konkurrenterne.
”Vi har fået langt mere tilfredse medarbejdere hele vejen rundt og har fået en løsning, der både opfylder vore behov her og nu og samtidig er fremtidssikret.”
– Jan Gamborg, IT-manager, Fiberline Composites A/S

Da Fiberline Composites for et par år siden besluttede at flytte virksomheden fra Kolding til Middelfart i Danmark, betød det samtidig en flytning fra ganske små lokaler til en ny stor fabrik. Det betød ændrede arbejdsgange og rutiner, der gav nye behov, og Fiberline Composites besluttede derfor at investere i en ny og omfattende it-løsning med håndholdte terminaler og et Mobile Control Center.

IT-manager Jan Gamborg Enevoldsen fortæller, at Fiberline Composites havde brug for et system, der kunne overvåge produktionsgangen og samarbejde med virksomhedens eksisterende lagerstyringssystem Concorde XAL. Desuden skulle det være fremtidssikret.
”Vores behov var at kunne følge med i, hvor produktionen er på et givent tidspunkt; hvor meget der er produceret, og hvor meget der mangler. Desuden var det afgørende, at vore medarbejdere slap for det omfattende papirarbejde, der ikke bare var tids- og ressourcekrævende, men også utidssvarende og kunne give anledning til frustrationer og fejl. For eksempel oplevede sælgerne af og til, at de kom til at sælge en vare, der allerede var solgt, men som endnu ikke var registreret som solgt,” siger han.

QBS, der er leverandør af avancerede logistik- og stregkodeløsninger til industrien, leverede en Psion Teklogix-løsning, der dels bestod af en række håndholdte terminaler 7535, dels et Mobile Control Center (MCC). Desuden har Fiberline Composites senest testet en række truckterminaler 8515 fra samme leverandør, og ifølge Jan Gamborg Enevoldsen ser de ud til at være den rette løsning for Fiberline Composites.

Løsningen har nu fungeret i et års tid til Fiberline Composites’ store tilfredshed, idet firmaet har fået sit ønske om at flytte registreringen fra papir til onlineregistrering, der betyder, at man hele tiden har det fulde overblik over produktionen.


Robusthed overfor støv nødvendigt

”Vores ønske var, at terminalerne skulle kunne det samme, som vi kan på pc-skærme på kontoret, selv om skærmen kun er 3×4 tommer. Desuden var det vigtigt, at medarbejderne på lageret kunne tage terminalen og bruge den med det samme uden for meget instruktion. De ønsker har vi fået opfyldt,” siger Jan Gamborg Enevoldsen.
Desuden var det vigtigt for Fiberline Composites, at terminalerne var robuste over for støv og stød, da det støver lidt, når der bliver skåret i plastprofilerne.

”Støvet kan trænge ind alle vegne, og derfor var det vigtigt, at terminalerne var støvtætte. Også holdbarhed i forhold til at falde på gulvet var afgørende, for selvfølgelig vil det ske ind i mellem, at en terminal falder på gulvet,” forklarer Jan Gamborg Enevoldsen.
Samtidig har Fiberline Composites lagt vægt på at fremtidssikre deres løsning.
”Vi har valgt en terminal, som vi forventer, er fremtidssikret. Vi kører i et ældre Concorde XAL i øjeblikket, og når det skal skiftes på et tidspunkt, er det vigtigt, at vore terminaler kan køre sammen med andre systemer som fx Citrix,” siger han.
Oplagt valg

Da Fiberline Composites skulle vælge løsning, faldt valget hurtigt på QBS som leverandør af Psion Teklogix’ produkter.

”Vores udgangspunkt var, at vi gerne ville have Psion Teklogix’ produkter. Inden vi kontaktede QBS, havde vi arbejdet med at udvikle de skærmbilleder, der skulle til for at dække processerne i vores produktion. Samtidig havde vi testet en række andre terminaler og kunne konstatere, at de ikke var nær så stabile bl.a. i forhold til tilkoblingen til det trådløse net, og derfor var valget oplagt for os,” siger Jan Emborg Enevoldsen.

Desuden kunne Psion Teklogix tilbyde softwaren MCC (Mobile Control Center), der bruges til at administrere og styre terminalerne, hvilket yderligere var en grund til at Fiberline

Composites valgte QBS.
MCC giver mulighed for at administrere, opdatere og supportere terminalerne fra et hvilket som helst sted med online-forbindelse.
”MCC er en stor fordel, fordi vi kan styre og overvåge terminalerne, uanset om vi sidder på kontoret, i Kina eller derhjemme, ligesom vi kan supportere brugerne, hvis de har et problem. Vi kan se skærmen og holde øje med, hvad brugeren foretager sig, og det gør det langt lettere for os at hjælpe og guide brugeren,” fortæller Jan Gamborg Enevoldsen.
Det var afgørende for Fiberline Composites, at deres nye terminaler var udstyret med mange funktionstaster.
”Vi har valgt at bygge vores skærmbillede op med funktionstaster for at kunne navigere hurtigere rundt end i et traditionelt Windows-miljø. Det øger brugervenligheden, fordi det gør det enklere og nemmere for brugerne,” siger han.
Fiberline Composites har også tegnet en I-Serv serviceaftale. Dels fordi firmaet er afhængig af, at terminalerne fungerer, som de skal, dels fordi aftalen betyder, at terminaler med fejl lynhurtigt bliver repareret og afleveret igen.
”Man kan aldrig vide, om man får brug for sådan en aftale, men vi var usikre på, hvor ofte der ville opstå fejl eller skader på terminalerne, og vi havde derfor brug for den tryghed det er, at vi lynhurtigt ville kunne få dem igen efter en reparation. Indtil videre har vi dog kun to gange haft brug for aftalen,” siger han.


Tilfredsstillende samarbejde

Samarbejdet med QBS har fungeret til Fiberline Composites’ fulde tilfredshed.
”Vores samarbejde med QBS har været godt, og QBS har hele tiden været meget fleksible i forhold til vores ønsker og dygtige til at hjælpe os i gang med at administrere og sikre terminalerne. De har også været gode til at lytte til vores behov og rådgive os i forhold til de forskellige løsninger, som de har præsenteret os for. Det er ikke den billigste løsning, vi har fået, men den passer til vores ønsker. Den er stabil og velfungerede, og det er meget tilfredsstillende,” siger han.
Jan Gamborg Enevoldsen fremhæver desuden, at QBS var hurtige til at inddrage Psion Teklogix’ teknikere de gange, der var behov for det:
”Det betød, at de småproblemer, der ikke kan undgås under en indkøringsperiode, når man ikke kender udstyret til bunds hurtigt blev løst.”
I øjeblikket tester Fiberline Composites en række truckterminaler 8515 fra Psion Teklogix.
”Fordelene ved dem er, at medarbejderne får flere muligheder for at søge de informationer de skal bruge, end de har på den mobile enheds lille skærm. Som det er nu, bruger vi stadig pluklister i gangene, men når vi får terminaler monteret i vore trucks, vil oplysningerne komme på skærmen i stedet,” siger Jan Gamborg Enevoldsen. Han tilføjer, at firmaet håber, at man på længere sigt også kan lave lageroptælling via terminalerne.
”I stedet for de lagertællingslister, som medarbejderne skal udfylde i dag, vil medarbejderne i fremtiden kunne taste oplysningerne direkte ind på skærmen, hvorefter oplysningerne vil lande i vores system, hvor en anden medarbejder kan tjekke, at oplysningerne stemmer. Det bliver formentlig en realitet inden alt for længe,” siger han.

Tilfredse medarbejdere
Løsningen fra QBS og Psion Teklogix har givet Fiberline Composites flere fordele.
Jan Gamborg Enevoldsen fremhæver først og fremmest, at registreringen sker her og nu, hvilket både sparer ressourcer og betyder mere tilfredse medarbejdere. Ikke mindst de timelønnede er glade for systemet.

”De kan selv følge produktionen online, de sparer tid, og ikke mindst slipper de for at udfylde en masse papir, hvilket de færreste bryder sig om. Samtidig er de timelønnede meget engagerede og kommer selv med forslag til, hvordan systemet kan gøres endnu bedre,” siger Jan Gamborg Enevoldsen.

Større sporbarhed er en anden fordel, som Jan Gamborg Enevoldsen gerne vil fremhæve.
”Vi kan lettere spore, hvis der sker fejl, og tingene er blevet lagt forkert. Vi har desuden mulighed for at blive alarmeret når det sker, og vi kan registrere hvad fejlene skyldes. Det betyder i modsætning til tidligere, at fejl bliver opdaget langt hurtigere,” siger han.

Om Fiberline Composites:
Fiberline er en familieejet virksomhed, som har hovedsæde i Middelfart. Vi er en markedsudviklende, vidensbaseret produktionsvirksomhed og en af verdens førende producenter af avancerede profiler i kul- og glasfiberkomposit.
Vi har tre strategiske fokusområder og laver kompositprofiler til vindenergi, konstruktioner og vinduer, døre & facader. Læs mere på fiberline.dk.

QBS

Kontakt os for yderligere information eller en snak om behov og muligheder for netop din virksomhed på tlf: 36 48 99 57.