Case Study Ferrosan pdf

 

 

Rådgivere & leverandører

QBS ApS

Produkter

QBS XV4 truckterminaler
Intermec truckterminaler
Symbol LS3578ER
Lageropmærkning
Gulvlokationer
Cisco netwærk

Leveret af QBS ApS

ERP-system

SAP/R3

Ferrosan valgte hurtigt QBS som leverandør. ”Faktisk blev vi henvist af Intermec, og efter et møde med QBS var vi overbevist om, at de havde det fornødne indblik i vores behov. Vores samarbejde startede så at sige med det samme.” Fortæller Morten Nielsen.
QBS har således leveret hardware til den trådløse infrastruktur (håndscannere, truckterminaler, gulvlabels, stregkoder) foretaget opsætning af udstyret, og generelt supporteret når der har været behov for det.
Samarbejdet mellem Ferrosan og QBS har igennem hele projektet været godt påpeger Morten Nielsen. Konsulenten fra QBS kender tydeligvis et lager og de teknikker vi har brug for, og så vidste han en masse om SAP og de særlige behov vi havde i den forbindelse.

Implementeringen
”Implementeringen af den trådløse logistikløsning fandt sted i flere tempi, og det var den helt rigtige fremgangsmåde for os. Vi er alle glade for at gå væk fra
indtastningen af stamdata og i stedet scanne data ind for det er jo meget nemmere og så undgår man alle tastefejlene.” Forklarer Morten Nielsen.

Lagermedarbejdernes holdning
På lageret er John Vadstrøm som er bruger af udstyret: ”Ja, det med stregkoderne fungerer jo bare og er i fuld drift, men arbejdsrutinerne skal lige køres
ind. Det drejer sig mest om finjusteringer, og det er jeg sikker på vi finder ud af hen af vejen. Husk på systemet har kun kørt en uge og det er da klart der er nogle småting, men jeg er glad for de forandringer systemet har betydet i min arbejdsdag.” fastslår John Vadstrøm.

Hvilke processer er mulige nu i modsætning til før?
”En mærkbar fordel er at procesordren kan startes med det samme, og at både systemet og den fysiske lokation er tom i samme øjeblik et pluk foretages. Før
skulle vi jo selv taste det ind i systemet efter hvert pluk. Problemet var at vi tænkte det kan jeg sgu’ sagtens huske, men inden vi fik det tastet, så ringede
telefonen og så kunne det jo godt glippe. På denne måde slipper vi jo helt for den slags øh.. tastefejl.” griner John Vadstrøm. ”Et andet eksempel er når vi har ordrer på samme produkt til 4 forskellige lande, så samler vi ordrerne. Dette skyldes at vores leverancer ikke bestemmes ved antal enheder, men fastsættes via produktets middelvægt. Det betyder jo at beholdernes vægt er meget betydningsfuld. Det nye system har betydet at vi har optimal præcision uden tastefejl og forældede data.” siger John Vadstrøm.

På Ferrosan er der flere lagermedarbejdere i sving på samme tid. Det betyder at det er særligt vigtigt at systemet er fuldt opdateret. John Vadstrøm påpeger, at det tidligere tastearbejde skabte en til tider uacceptabel forsinkelse på opdateringen af data. John Vadstrøm siger desuden: ”Det trådløse udstyr betyder jo også, at vi som lagermedarbejdere ikke er bundet til en arbejdsstation.” Man kan tillægge logistiksystemet mange forskellige funktioner ”En af de funktionaliteter vi har lagt ind i systemet er at bestemte lagre tømmes først i overensstemmelse med FIFO princippet.” slutter John Vadstrøm.

Opnåede forbedringer
”Det går klart hurtigere,” siger Morten Nielsen ”så den ønskede effektivisering er opnået, men det er for tidligt at sige helt præcist hvor meget hurtigere.”

Projektets økonomi
Investeringen udgør ca. 7 – 800.000 kr.i hardware. Da Morten Nielsen spørges om projektets TurnAround-tid kom svaret prompte: ”1 ½ år.” Han fortsætter: ”Vi får
kun lov til at foretage den slags investeringer, hvis vi kan bevise at det bliver tjent hjem, så de udregninger vi har lavet peger på 1 ½ år.” Ferrosan har valgt at bruge QBS´ specielle polyester gulvlokationsetiketter. Denne etiket kan, på grund af materialet, holde i mange år også selvom trucken kører over den.

Om Ferrosan A/S
Ferrosan er repræsenteret i mere end 70 lande og har ca. 578 medarbejdere. Af Ferrosans årlige omsætning på DKK 835 mio. stammer knap 90 % fra salg i udlandet. Ferrosans mission er at forbedre menneskers sundhed og velvære ved at producere og sælge veldokumenterede og effektive produkter.

QBS

Kontakt os for yderligere information eller en snak om behov og muligheder for netop din virksomhed på tlf: 36 48 99 57.